Je inzet en geduld worden beloond! De beugel heeft zijn werk gedaan. Een prachtige rij rechte tanden is het resultaat. Maar je bent nog niet helemaal van ons af.

 

Na het verwijderen van de beugel willen de tanden vaak weer ‘teruglopen’ naar hun oude positie. Om dit te voorkomen plaatsen wij meestal een zogenaamde retentiedraad achter de boven- en ondertanden. Je voelt hier niets van, maar je moet wel een beetje voorzichtig omgaan met de draad.

 

Soms geven we een uitneembare beugel mee, die je nog even moet dragen. De beugel zorgt ervoor, dat je tanden tot rust kunnen komen en stabiel zullen blijven staan. Het is belangrijk, dat je deze beugel heel goed draagt.


 

Wanneer je denkt, dat de draad achter je tanden niet meer vastzit of als de uitneembare beugel niet meer past, moet je snel een afspraak met ons maken.

 

 

De draden blijven, zolang als het mogelijk is, op hun plaats zitten. Er volgen nog vier controles. Tijdens deze controles kijken wij of de draden nog goed vastzitten en of de tanden en kiezen mooi op elkaar blijven staan. Als je stopt met het dragen van de uitneembare beugel volgen er ook nog vier controles om te kijken of de tanden stabiel op hun plaats blijven staan!