Als team van ArnhemOrtho gaan we iedere dag weer de uitdaging aan; een mooie rij rechte tanden en een prachtige lach. Voor iedereen!

 

Het team van ArnhemOrtho bestaat uit hoog opgeleide vakmensen met tientallen jaren ervaring. Na de 6-jarige studie tandheelkunde moet een tandarts zich vier jaar specialiseren aan de universiteit om zich orthodontist te kunnen noemen.

Onze assistentes hebben zich na hun tandartsassistentendiploma verder ontwikkeld om othodontische ondersteuning te kunnen bieden. Sommigen hebben meer dan 30 jaar ervaring. 

 

Voor ons staat communicatie met de patient en de verwijzende tandarts voorop. Daarom nemen we ruim de tijd om de wensen en mogelijkheden van de behandeling in kaart te brengen. Vervolgens stellen we een behandelplan op waarin alle partijen zich kunnen vinden en dat een eindresultaat brengt waar we trots op zijn! 

 

Kwaliteit

Het team van ArnhemOrtho is constant bezig zich ervan te verzekeren met moderne technieken te werken. Sinds 2011 werken we bijvoorbeeld met 3-dimensionale röntgenfoto’s. En natuurlijk staat nascholing bij ons hoog in het vaandel!

 

Voor uitgebreide en gecompliceerde behandelingen werken wij samen met andere specialisten, zoals kaakchirurgen, parodontologen, implantologen, tandarts-gnathologen en esthetische tandartsen. 

 

In Nederland zijn er voor orthodontisten diverse kwaliteitssystemen, zoals intercollegiale toetsing (visitatie), certificering, een kwaliteitsjaarverslag en bij- en nascholing. De kwaliteitssystemen spelen een belangrijke rol bij het op peil houden en verbeteren van de zorg die orthodontisten verlenen. Voor leden van de Vereniging van Orthodontisten is deelname aan het visitatie zelfs verplicht.

Het kwaliteitskeurmerk van de Vereniging van Orthodontisten wordt alleen uitgereikt aan de orthodontisten die aan alle eisen hebben voldaan.

 

ArnhemOrtho voldoet aan de gestelde eisen en hoort bij de orthodontiepraktijken die het keurmerk hebben.