De fase waarin we de tanden gaan recht zetten, is aangebroken. Langzaam maar zeker werken we toe naar een prachtig gebit.

 

Het plaatsen van de beugel is voor iedereen verschillend maar duurt ongeveer zo’n 10-45 minuten. Over het algemeen doet het weinig pijn. Na de behandeling zijn de tanden en kiezen de eerste paar dagen wat gevoelig. Gelukkig gaat dat vanzelf weer over.

 

goed poetsen

Het dragen van een beugel vraagt een extra inspanning om de tanden en kiezen schoon en gezond te houden. We leggen goed uit hoe de tanden, het tandvlees en de beugel moeten worden schoon-gemaakt. Houd je je hier niet aan, dan is de kans op gaatjes en ontstoken tandvlees helaas groter. Daarom letten we er goed op! 

 

 

Poetsadvies: 3x per dag je tanden en beugel poetsen met een fluoridehoudende tandpasta;
1x per dag schoonmaken met een ragertje.

 

controle

Na het plaatsen van de beugel is er iedere 4 tot 6 weken een controle afspraak. We kijken of de behandeling volgens plan verloopt en of je je beugel voldoende draagt. Verder passen we de beugel aan, zodat hij weer een tijdje zijn werk kan doen. We verwisselen bijvoorbeeld een draad of slijpen een blokbeugel een beetje bij.