Voor we een beugel plaatsen, kijken we eerst goed naar het gebit en stellen we een behandelplan op. Daar trekken we drie consulten voor uit.

 

Oriënterend consult | 15 minuten

Om een zo’n goed mogelijk inzicht te krijgen, inventariseren we van te voren de wensen en verwachtingen van de patiënt. Daarnaast kijken we of een behandeling nodig en zinvol is en wanneer we de behandeling kunnen starten. Soms is het beter nog even te wachten en stellen we de behandeling nog even uit. Tot slot leggen we uit wat de behandel-mogelijkheden zijn en we geven een indicatie van de kosten.
Kosten: € 21,78

 

Vervolg consult | 30 minuten

Tijdens de vervolgafspraak verzamelen we alle informatie, die nodig is om een behandelplan te maken. 
We maken digitale foto’s van het gezicht, de tanden en kiezen, röntgenfoto’s van de kaken en indien noodzakelijk een hypermoderne 3-dimensionale röntgenopname. Ook maken we afdrukken van het gebit voor een gipsmodel. Met al deze gegevens stellen we een behandelplan op. Dit plan van aanpak bespreken we dan tijdens de volgende afspraak.
Kosten gemiddeld: € 209,31(excl. techniekkosten)

 

Behandelingsplan consult | 15 minuten

Nu we alle informatie hebben, kunnen we laten zien hoe het is gesteld met de stand van de tanden, kiezen en kaken. Met voorbeelden laten we zien met welke beugel gewerkt wordt, hoe lang de beugelbehandeling gaat duren en wat de kosten zullen bedragen. Hierna maken we een afspraak voor het plaatsen van de beugel.
Kosten: We geven een gespecificeerde kostenbegroting mee.