Als er iets kapot is aan je beugel, neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk. Krijg je ‘s avonds, in het weekend of op vakantie problemen, kijk dan eerst of je het probleem kunt verhelpen met de tips, die je hieronder vindt. Mocht het niet lukken om met onderstaand tips het probleem op te lossen, neem dan contact op met de praktijk: 026-4451421 en luister buiten de openingstijden het antwoordapparaat met instructies goed af. Ook kun je over bepaalde vragen een e-mail sturen.

 

Gevoelige tanden en kiezen

Kort na het plaatsen van een beugel kunnen je tanden en kiezen, maar ook je kaken een paar dagen  flink gevoelig zijn. Het is niet anders, bijten is even lastig. Dit kan in het slechtste geval een week aan houden. Je mag paracetamol gebruiken tegen de pijn. Wanneer je klachten na een paar dagen niet afnemen, neem dan contact op met de praktijk.

 

Pijn aan de binnenkant van je lippen

Na het plaatsen van je beugel moet de binnenkant van je mond wennen aan de aanwezigheid van je beugel. Dit went vrij snel. Het is net zoiets als het inlopen van een nieuw paar schoenen. De meegegeven was kun je gebruiken om de meest gevoelige delen af te dekken. Wanneer de was op is, kun je suikervrije kauwgom gebruiken.

 

Prikkende draad

Wanneer de draad wat uitsteekt, kun je contact opnemen met de praktijk. Was of kauwgom kan vaak uitkomst bieden. Soms helpt het om met de achterkant van je tandenborstel het uitstekende draadje weer terug te duwen. Wanneer dit in het weekend gebeurt, kun je zelf het uitstekende draadje met een kniptang afknippen. Neem na het weekend contact op met de praktijk.

 

Losse bracket

Wanneer er een bracket los is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk. Ook wanneer je dezelfde dag of over een paar dagen een afspraak hebt. Wij zijn dan op de hoogte en plannen extra tijd in. Bewaar de losse slotjes goed en neem  ze mee naar je afspraak.

 

Los Bandje

Wanneer er een bandje van de buitenbeugel los is of eruit, laat dan de buitenbeugel uit. Neem zo snel mogelijk contact op met de praktijk. Ook wanneer je dezelfde dag of over een paar dagen een afspraak hebt. Wij zijn dan op de hoogte en plannen extra tijd in. Bewaar het losse bandje goed en neem  deze mee naar je afspraak.

 

Drukplek  blokbeugel

Je blokbeugel kan een drukplek geven. Dit gaat niet zomaar over. Laat je beugel uit en maak zo snel mogelijk een afspraak met de praktijk, zodat we je beugel kunnen aanpassen.

 

Kapotte blokbeugel

Neem zo snel mogelijk contact op met de praktijk, en neem indien mogelijk het gipsmodel mee waarop je beugel is gemaakt.

 

Losse spalk

Is je spalk eruit, los of je denkt dat deze los is neem dan zo snel mogelijk contact op met de praktijk.  Wacht hier zeker niet te lang mee. Tanden kunnen weer teruglopen naar de plek waar ze vandaan kwamen. Bewaar je spalk goed en neem de gipsmodellen waarop de spalken zijn gemaakt mee naar de praktijk. Dan kunnen wij je oude spalk terug plaatsen of een nieuwe laten maken op de gipsmodellen.


Neem contact op met de praktijk : 026-4451421 en luister buiten de openingstijden het antwoord-apparaat met instructies goed af.